• Головна
  • Новини
  • Оголошення
  • Мультимедіа
  • Форум
  • Каталоги
  • Блог
  • Головна » Культура » Культурні події в Чехії на вересень 2011

    Культурні події в Чехії на вересень 2011

    Джейсон Мраз виступить у Чехії

    20 вересня в рамках свого світового турне в Чехію заїде американський гітарист і виконавець Джейсон Мраз, чий сингл I'm Yours з альбому «We Sing. We Dance. We Steal Things »в 2010 році став в Америці «Піснею року». Торік музикантові з чеськими коренями дісталися дві премії «Греммі» - за композицію Make It Mine і за пісню Lucky, виконану дуетом зі співачкою Колбі Каіллат. Мраз виступає в Чехії вперше, концерт пройде в клубі Palác Akropolis.

    Діамантовий рейс у Празі

    8 вересня у столичного торгового центру Arkády Pankrác стартує гонка автомобілів екстра-класу Diamond Race, що наробила в минулому чимало шуму. Очікується, що цього року на трасу Прага-Брно-Братислава-Будапешт виїдуть як мінімум 40 автомобілів марок Астон-Мартін, Феррарі, Ламборджіні та інші. Найдорожчим автомобілем, зареєстрованим на рейс, є Мерседес-бенц SL 65 AMG. В більшості змагаються чехи, але також беруть участь у гонці і словацькі, італійські, польські водії. Їх чекає гонка в зоні Slovakia Ring у Братислави та виставка учасників конкурсу у Велке Бітеші у Брно. Переможець рейсу отримає діамант у 2,5 карата.

    Висока мода на Паризькій

    Її Величність Мода вийде на вулиці Старого міста Праги 24-25 вересня. Впродовж двох днів Паризька вулиця, повна модних бутиків, перетвориться на один з найдовших модних подіумів на світі. Участь у Prague Fashion Weekend візьмуть виробники відомих брендів одягу Мarella, Bogner, Airfield, Corneliani, Pietro Brunelli, Magic Child і Roberto Cavalli, а також розкручені і початківці, чеські та словацькі модельєри. 24 вересня в 20.00 свої моделі представить на Паризькій модний будинок Nina Ricci Paris.

    Ніч відкритих дверей

    Понад 70 фортець і замків Чехії готуються до Ночі відкритих дверей, що відбудеться в ніч на 4 вересня. Учасниками «Ночі фортець і замків» стали такі відомі історичні об'єкти, як Карлштейн, Кршивоклат, Конопіштє, Глубока-над-Влтавою, Точнік, Жебрак та інші. Розпочнеться акція увечері 3 вересня і триватиме до наступного ранку. Практично кожен учасник незвичайної ночі готує розважальну програму для гостей: з концертами, театральними постановками та костюмованими екскурсіями.

    Дні європейської спадщини

    Загальнонаціональні Дні європейської спадщини стартують в суботу, 10 вересня, в північночеському місті Жатец. З цієї нагоди буде відкрито підземелля близько Порохових воріт, підвал одного з приватних будинків в історичній частині міста і будівля для маркування хмелю, яким славиться Жатец. Крім того, в суботу в центрі міста працюватиме старовинний ярмарок у дусі Тридцятилітньої війни. Всього ж в Устецькому краї відкриється з 10 вересня понад 100 пам'ятників, деякі з яких упродовж року закриті. Наприклад, водонапірна башта в Лоун,і шлюзи на Устецькому Стржекові й десятки костелів.

    Історія курантів на стіні Старомаку

    У суботу, 3 вересня, на стіні Староміської ратуші зі знаменитими курантами знову транслюватимуться короткі ролики про історію унікальних годин. Глядачі побачать у форматі 3D найбільш доленосні віхи в історії курантів: їх будівництво, а також гуситські війни, страту чеських дворян після битви на Білій горі і пожежу в ратуші в травні 1945 року. Початок відеопоказу о 20-й годині. Фільми будуть демонструватися кожну вересневу суботу.

    Опера «Далібор» у Дівокій Шарці

    У неділю, 4 вересня, в природному театрі мальовничого празького парку Дівока Шарка глядачі за традицією перенесуться в далеке минуле - цього разу, завдяки опері «Далібор» Бедржіха Сметани, в XV сторіччя. Музична легенда про витязя, одного з найулюбленіших національних чеських героїв, у виконанні солістів та оркестру Національного театру і Державної опери розпочнеться о 14:00. Вхід на оперу вільний, шанувальники творчості Сметани можуть взяти з собою і своїх чотириногих друзів, про музичну обдарованість яких вони поки що тільки здогадуються.

    Гарбузове містечко Валтіце

    З 9 по 10 вересня в моравських Валтіцах боротимуться за рекорд по числу вирізаних гарбузів. Моравани сподіваються побити свій власний рекорд дворічної давності, коли сотні дітей виготовили голови страховиськ з 1022 гарбузових плодів. Торік гарбузів вродило мало, тому свята не вийшло. Містечко планується прикрасити гарбузами по повній програмі: вони будуть прикрашати вулиці, ресторани, винні погреби, де вже чекає дегустаторів молоде вино «Бурчак», і готелі.

    Горловий спів у королівському палаці

    З 10 години ранку до пізнього вечора 3 вересня в Будинку «У кам'яного дзвона» на Староміській площі буде проходити фестиваль горлового співу. У готичному королівському палаці виступить берлінський виконавець Мирослав Гроссер, канадська співачка і композитор Ківа Луїс Шимова, один з найвідоміших співаків горлової техніки - німець Вольфганг Саус, і Європейський хор горлового співу. Вартість квитків на окремі концерти від 100 до 300 крон. Горловий спів характерний для традиційної (особливо культової) музики народів Сибіру, ​​Монголії і Тибету.

    Сад імператорського генералісимуса

    У вересні в туристів з'явиться подвійний привід відвідати чудовий Вальдштейнський сад у столиці Чехії, який відкритий з 10 ранку до 6 години вечора. Окрім можливості відпочити в саду в стилі раннього бароко і помилуватися «сталактитовою стіною», водоймою з рибками, галереєю скульптур і мармуровим фонтаном, вони зможуть безкоштовно відвідати концерти в рамках сезону «Культурного літа». У програмі - виступ фольклорного ансамблю Písečan 1 вересня, Big Band 8 вересня, концерт «Відтінки Добровіцького літа» 15 вересня або так звані міські твори композитора Франтішека Кмоха 29 вересня. Початок концертів о 17.00.

    Підготувала Ірина ОСЕТРОВА,
    спеціально для "УГ",
    Прага.
    08.08.2011
    0
    1674
    uaworld
    Культура
    Коментарі (0)
    Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
    [ Реєстрація | Вхід ]
    Від редакції   +18 | Редакція не несе відповідальності за достовірність інформації. Думка редакції може не збігатися з думкою авторів. Редакція не несе вiдповiдальностi за матерiали, опублiкованi з посиланням на інші видання та за зміст коментарів, розміщених користувачами сайту. |
    Copyright MyCorp © 2024. //
    Догори